Barcelona
AEGEE-BARCELONA
Association des Etats Généraux des Etudiants de l'Europe

 

Fes-te soci d'AEGEE-Barcelona al 2006 omplint aquest formulari...

SU2006

poster-furgoneta

Ja pots veure les destinacions que pots triar aquest estiu 2006 per anar de Summer University!!!

Què és una Summer University?
Una universitat d'estiu d'AEGEE és una activitat que engloba diversos conceptes: d'una banda és el curs que es desenvolupa (idioma, cultura, gastronomia...) i per una altra és la convivència amb un grup de persones durant dues setmanes, pràcticament les 24 hores del dia.
A més, es realitza en un entorn diferent al nostre el que incrementa el caràcter vital d'aquesta experiència.

           
Quin tipus de Summer Universities hi ha?
Anomenem Summer University, o simplement SU a qualsevol dels següents esdeveniments que l'associació organitza a l'estiu:
SC Summer Course: Cursos de temàtica general o específica sobre història, art, navegació, multiculturalitat, Gaudí, Drácula, sol i platja, etc., encara que solen incloure també un curs bàsic de l'idioma del país. Duren tots 2 setmanes.
SC+ Summer Course +: El mateix que un Summer Course però amb una temàtica més concreta i més hores de classe al dia.
SE Summer Event: El mateix que un Summer Course, però aquesta denominació indica que la ciutat organitzadora és la primera vegada que participa en el programa de Summer University. Pot durar entre 1 i 2 setmanes.
LC Language Course: Similar als Summer Course, però en aquest cas el curs és d'un idioma en concret, amb un mínim de 3 hores de classe al dia. Se sol oferir des de nivell bàsic a avançat de l'idioma.
LC+ Language Course +: Un Language Course amb un mínim de 4 hores de classe al dia.
TSU Travel Summer University: No hi ha una sola ciutat organitzadora, sinó almenys 2 o 3, i es tracta d'un curset itinerant, amb normalment visites a moltes més ciutats que les altres SU , o amb més excursions a peu. Duren entre 2 i 3 setmanes, i inclouen també el transport entre les diverses ciutats.Quines ciutats organitzen una Summer University?
Ja hi ha disponible la informació sobre les SUs disponibles per al 2006:
Llista de les SUMMER UNIVERSITY del 2006
Llista de les SUMMER UNIVERSITY del 2005

Llista de les SUMMER UNIVERSITY del 2004
Llista de les SUMMER UNIVERSITY del 2003
Qui hi participa?
Les SUs (Summer Universities) estan destinades a estudiants universitaris i el nombre de participants oscil·la entre 20 i 50 depenent de cadascuna (mirar les descripcions de les SU per més info), procurant que hi hagi com més nacionalitats diferents millor.
L'antena (ciutat que organitza) sol comptar amb un grup d'organitzadors d'unes deu persones i en algunes activitats com excursions o festes també participen molts més estudiants i socis d'AEGEE de la ciutat local.
L'idioma
Normalment l'idioma dels cursos és l'Anglès. Però que això no t'espanti si el teu nivell no és molt alt, no és necessari demostrar cap nivell per a ser acceptat, i tothom torna sempre amb un nivell molt, molt millor al que tenia en marxar, ja que durant les dues setmanes que duren les Summer Universities sempre estaràs immers en un grup internacional.
També hi ha molta gent per tota Europa que parla castellà, i molts altres que parlen francès, alemany, italià, etc., per si aquestes interessat a practicar altres idiomes.
Els LC (Language Course) son SU destinades a apendre i practicar una llengua en concret (anglès, alemany, italià...) i a més de les activitats pròpies d'una SU tenen hores lectives de classes de llengua.
De totes formes no et preocupis que tothom que torna d'una SU en general millora moltíssim el seu nivell d'Anglès i com molts diuen s'apren molt més que un curs d'estiu aqui i a més sense cap esforç.
Quin és el procés per a demanar una Summer University (versió web)?

El primer que has de fer és enviar-nos les teves dades per a apuntar-te a l'associació omplint aquest formulari

 1. A continuació, per a formalitzar la teva subscripció a l'associació, has d'ingressar la quota anual (30€, 24€ o 20€, depenent de les condicions especificades en el formulari d'inscripció) al compte de La Caixa 2100-3642-18-0600014131 posant el teu nom i l'identificador que rebràs per mail com referència.
 2. Quan haguem rebut les teves dades i el teu ingrés, ens posarem en contacte amb tu per a donar-te el número de carnet de membre, o CSN. Tot i no ser necessari, el carnet físic el pots passar a buscar per la nostra oficina.
 3. Tot seguit t'has de Registrar en aquest formulari d'AEGEE-Europa (si és que no hi estaves ja registrat de l'any passat).
 4. Una vegada estiguis registrat i hagis rebut el login i password has de fer la sol·licitud d'on vols anar omplint aquest formulari, indicant les 3 destinacions que has triat com a màxim i les cartes de motivació abans del 12/05/2006.
 5. Aviat ens posarem en contacte amb tu per a enviar-te la informació de les activitats que realitzem, i per a informar-te sobre l'estat de la teva Summer University.

Quin és el procés per a demanar una Summer University (versió paper)?
Si et passes per la oficina que hi ha a la UPC (Campus Nord, despatx A3-S105), allí trobaràs dos formularis:

 • Un formulari és la teva inscripció a l'associació. Has d'omplir tots els camps, i dur-lo a qualsevol oficina de La Caixa, on pagant la quota en metalic o mitjançant transferència, et segellaran la fulla. A continuació ens portes aquesta fulla, i et donarem el carnet de soci/a.
 • A partir d'aquí has de connectar-te a la web d'AEGEE Europa, seguint els passos 3 al 5 de l'apartat anterior.

Com funciona el procés de selecció?
La persona que vol participar en una SU ha de ser soci d'AEGEE-BCN:

 1. En primer lloc has de seleccionar entre una i tres SU a les que t'agradaria anar. A més, has d'escriure una carta de motivació per a cada opció indicant els motius pels que vols participar en aquesta SU.
 2. De les tres opcions seleccionades, mitjançant un procés informàtic que es realitza des de la seu de Brussel·les, la persona queda preseleccionada per a UNA d'elles (on calculi que tens més probabilitats d'ésser acceptat/da), a la qual el programa enviarà les teves dades i la carta de motivació.
 3. Els organitzadors de la SU de la ciutat per a la qual has estat preseleccionat reben totes les sol·licituds i les corresponents cartes de motivació. Després de llegir-les és quan decideixen quines persones participaran a la SU, i quines restaran en llista d'espera (les cancel·lacions per motius acadèmics o laborals són possibles i freqüents).
 4. La persona que ha estat seleccionada ha de confirmar la seva participació i la ciutat que organitza l'event ja s'encarrega de donar totes les explicacions i resoldre els dubtes.


On em puc informar més?
Pots escriure a estiu@aegeebcn.org si tens qualsevol dubte.
També ens pots visitar a la nostre Oficina al campus Nord de la UPC mòdul A3S105 (Metro Zona Universitària o Palau Reial L3).Consells per a una bona carta de motivació

Una carta de motivació hauria d'estar escrita en anglès, o si és per a demanar un curs d'idioma, molt millor si es realitza, total o parcialment, en l'idioma del país.
L'extensió aproximada pot ser de mitja pàgina, i hauria de constar de dues parts: una en que et presentis una mica i parlis de tu mateix, i una altra en la qual expliquis una mica els motius pels quals has sol·licitat aquesta universitat d'estiu en concret (és molt més facil que t'escullin si comentes alguna dada sobre la cultura local o alguna singularitat).
Pensa que la carta la llegiran estudiants com tu i com nosaltres, així que no és necessari que sigui molt formal, però tampoc massa poc seriosa, que no pensin que vas de graciós, tan sols procura vendre't una mica, ser tu mateix i ser una mica original.

Consells per a triar destinació amb moltes més possibilitats que t’agafin
A tot arreu on apliqueu, tindreu possibilitats que us agafin. De fet, l’estiu de l'any 2004, un 75% dels socis d’AEGEE-Barcelona van ser escollits per anar de SU. Això sí: penseu que si voleu anar a països de l’est tindreu moltíssimes més probabilitats que us agafin que si escolliu d’anar a Roma o Palerm. Sempre hi ha molta gent de Barcelona que aplica per les mateixes SUs, com són les dues ja esmentades, i aleshores algú tindrà sort de ser escollit, però els altres no en tindran tanta. A més, penseu que a l’Est tot és molt més barat, i el desventatge que hi havia abans de què per arribar era car, s’està sol·lucionant amb les companyies aèrees econòmiques que ja funcionen dels aeroports catalans cap a Eslovàquia, Polònia, Romania, Hongria, etc. Teniu informació de com arribar a tot Europa en avió en l’apartat de “viatjar” del nostre web.
I no us equivoqueu: és probable que el lloc més perillós d’Europa sigui les Rambles de Barcelona...!!! Així que cap destinació és perillosa ja que sempre sou amb gent d’allà que us organitza tota l’estada.

Com ajudar-te a triar destinacions?
D'aquí a poc, des d'aquí podràs llegir les opinions dels participants de l'any passat a diferents Summer Universities. De moment et facilitem dades perquè ho puguis fer connectant-te a la pàgina d'AEGEE Europa, vés a http://www.aegee.org/su, allà, a dalt a l'esquerra clickeja on veus escrit "log in". I allà, on veus "Username", escriu "Aegee Barcelona aegeebcn", i on veus "Password", escriu "aegeebcn". Ara, simplement anant a "Reports from 2005: - Evaluations" (menú de l'esquerra), veureu totes les SU de l'any passat i les opinions de diferents participants.


Què i quan es paga?
Per a poder optar a una plaça en una SU cal ser primer soci d'AEGEE, quota anual de 30€ (descompte del 20% amb el carnet jove). Aquesta quota també dóna dret a participar en totes les activitas que s'organitzen durant tot l'any tant a nivell europeu com local.
La majoria de SU costen 150€ i el pagament es realitza una vegada has estat seleccionat i has confirmat la teva assistència.
Depenent de la ciutat organitzadora el pagament es realitza en arribar o bé ingressant una part del preu abans (s'utilitza per a garantir l'assistència dels participants) i la resta en arribar.


Què inclouen els 150?

 • allotjament durant dues setmanes (si s'arriba algun dia abans o et quedes algun més l'allotjament sol estar inclòs, per a facilitar la flexibilitat dels bitllets d'avió bus, tren, etc...)
 • curs: s'especifica per a cada SU on es realitza i quins professors hi ha. La informació està al llibre d'informació (booklet) i a la web.
 • dietes: depèn de cada SU, però hi ha un mínim d'un menjar inclòs al dia. A més hi ha sopars o menjars extres que també s'inclouen.
 • visites: les visites turístiques, rutes i museus també estan inclosos dintre del programa social.
 • altres: sempre depenent de cada organitzador també poden incloure's abonaments de transport, festes, lloguer bicicletes, de caballs, ràfting, etc...


poster-party Quines probabilitats hi ha de ser seleccionat per a una SU?
En la SU de l'any passat el 75% dels socis de Barcelona van poder participar en la SU que havien escollit. En el llistat de les SU hi ha un link a una pàgina no oficial a on et dona estadístiques exactes de cada SU. No obstant tingues en compte que els socis de Barcelona estem molt ben vistos per les altres antenes i per això el percentatge d'acceptats és més alt.
En el cas que el soci no ha estat seleccionat per a participar en la SU desitjada encara pot optar a places vacants en altres esdeveniments: hi ha cancel·lacions o altres SU que els sobren places. El responsable del “SU outgoing” de Barcelona (estiu@aegeebcn.org) t'informà puntualment de les places lliures que hi ha disponibles, a més en el formulari de solicitud de SU tens una casella on pots sol·licitar rebre informació d'altres SU en cas de no ser acceptat.
Com i quan sabré si m'han acceptat?
Entre el 22 de maig i el 2 de juny del 2006 ho sabràs. Rebràs un mail on se't dirà si has estat acceptat, denegat, o si et trobes en llista d'espera.
Per altra banda, a la web d'AEGEE-Barcelona i al nostre despatx també tindrem els llistats de tots els nostres socis i la seva situació durant to el procés de selecció. Sort!

Què passa si no he estat acceptat?
Quan omplis el formulari amb les opcions i les cartes de motivació, veuràs al final tres possibilitats:
1.Que no t'informin de places vacants en cas que no hagis estat acceptat per la teva SU.
2.Que només t'avisin, si no has estat acceptat, si hi ha places lliures en les altres opcions que has escollit.
3.Que t'avisin si no has estat acceptat en cas que qualsevol SU tingui places lliures.
Així que ja veus, si no has estat acceptat, es posaran en contacte amb tu cada vegada que hi hagi places lliures. Malgrat tot, al nostre fòrum també hi anirem penjant notícies sobre places lliures.

 

Quines altres activitats fa AEGEE-Barcelona a part de la SU?
AEGEE-Barcelona, a part d'organitzar una TSU, donar la possibilitat de sol·licitar qualsevol SU per tota Europa i qualsevol altre event europeu, durant l'any també organitza diferents activitats. Aquestes poden ser visites a museus, ciutats, barris, etc. Durant l'any 2005, s'han fet diferents sortides a nivell local pel modernisme de Barcelona, a la muntanya de Montjuïch i visita gratuïta del MNAC, al refugi antiaeri del carrer Nou de la Rambla, la Colonia Güell i el modernisme de Sant Joan Despí, etc. Però també s'han fet sortides a Girona i Figueres, viatges a Madrid i Segovia, Andalusia, Galícia, País Basc, etc. Per a estar informats de tot aquest tipus d'activitats, us recomanem que us apunteu a la llista de correu dels erasmus, i un cop per setmana rebreu informació de les activitats que s'organitzen dia a dia pels erasmus, on els socis d'AEGEE-Barcelona hi són naturalment benvinguts i hi gaudeixen d'un preu especial. Per apuntar-se a la erasmuslist, cal navegar a l'apartat erasmus.


Givva

Únase a Giving Assistant ahora para comenzar a donar 3-30% de cada compra a organizaciones sin fines de lucro mientras compra en línea en lugares como tractorsupply.com cupones, bestbuy.com cupones, y sephora.com cupones.